Eterično ulje Lavandina (Lavandula hybrida) 100ml

Početna/Eterična ulja/Eterično ulje Lavandina (Lavandula hybrida) 100ml

Eterično ulje Lavandina (Lavandula hybrida) 100ml

17 na zalihi

100.00Kn

17 na zalihi

Količina:

(linalol >=41%,linalil acetat >=18%,1,8-cineol >=12%)

Eterično ulje lavandina ne smije se nanositi izravno na kožu u velikim količinama, već ga je poželjno pomiješati s nekim baznim uljem, a može se koristiti za redovitu njegu svih tipova kože.

Miris lavandina olakšava dišne tegobe (na primjer astma), djeluje osvježavajuće i razbuđujuće te blago stimulira živčani sustav (za razliku od prave lavande koja ga umiruje i djeluje opuštajuće) pa ga nije poželjno koristiti u difuzoru prije spavanja.

Ovo ulje ima:
– analgetičko
– antibakterijsko
– antifungalno
– antivirusno
– antioksidacijsko
– dezinfekcijsko
– i regenerativno djelovanje.

Kod bolova u zglobovima i mišićima poželjno je pomiješati 20 kapi eteričnog ulja lavandina i 100 mL nekog baznog ulja i tom mješavinom masirati bolna područja.

Eterično ulje dobro djeluje i protiv ušiju i gnjida u kosi te gljivica na nogama, i u tim slučajevima je poželjno koristiti neku mješavinu baznog i eteričnog ulja lavandina.

Kod uboda insekata dovoljno je kapnuti jednu kap eteričnog ulja na mjesto uboda kako bi se umirio svrbež i nadraženost.

Kod porezotina, ogrebotina i opekotina mogu se kapnuti jedna do dvije kapi eteričnog ulja na ranu kako bi ju dezinficirali i potaknuli brže zacjeljivanje.

Eterično ulje lavandina dobro tretira i akne, ožiljke te ekceme. Za njihovo tretiranje također se može koristiti mješavina baznog i eteričnog ulja.

VAŽNO: Prije upotrebe eteričnog ulja na koži ispitajte reakciju kože. Ukoliko se javi crvenilo, peckanje ili osip, eterično ulje ne koristite na koži. Podaci o korištenju eteričnog ulja samo su informativnog karaktera. Prije korištenja eteričnog ulja posavjetujte se s certificiranim aromaterapeutom.

Pakiranje

100ml

Kategorija

Eterična ulja

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Eterično ulje Lavandina (Lavandula hybrida) 100ml”
Back to Top